Tajusin juuri, että nyt on viimeinen viikko aikaa hakea syntymättömälle lapselle sairauskuluvakuutusta. Kokeilen ihan huvin vuoksi ja urheilun kannalta mitä sanovat vakuutusyhtiöt asiaan. Hylkytuomio on taattu, mutta on mielenkiintoista nähdä millä perustein tälläkertaa.

Pieni tyttömme on jo saanut kuvitteellisen persoonan ja puhuttelemme häntä tulevalla etunimellään. Kysäisin tuossa juuri murulta, että kuinkahan meidän käy jos vauva sattuukin jostain ihmeen syystä olemaan poika. Tuumattiin, että siinäpä olisikin sitten tosi munaton mies. Poloisella olisi sitäpaitsi vain vaaleanpunaisia vaatteita ja mekkoja. Pinkit Hello Kitty helistimet on vielä hankkimatta ja ihastelen niitä aina kaupassa käydessäni. Meillä nyt vaan sattuu jo olemaan korillinen helistimiä. Vauva-polo ehtii tympääntyä mokomiin kapistuksiin, ennenkuin tajuaa mitä niillä pitäisi tehdä.

Lupasin jossain vaiheessa, etten tällä kertaa sorru hankkimaan mitään turhaa vauvaa varten. Viime kerralla kilpavarusteluni ylsi hankkimaan kaiken mahdollisen turhuuden, Fisher Pricen soivaa pottaa myöten. Nyt olen sentään jättänyt pois pytyn pienentimen (OI-lapselle jopa vaarallinen) enkä edes harkitse hoitopöytää. Hoitopöydältä tippuminen olisi kuin benji hyppy ilman narua, nirri pois sekunnissa. Kantoliinat ovat poissa laskuista, sellaisella kun vääntää vauvan jalan katki huomaamattaan. Tuttipullojen kuivaustelinettä tai kuumenninta en harkitse, pullo mikroon vaan jos lämmittää pitää. Pullojen keittäminen ei ole sitäpaitsi enää edes suositeltavaa. On parempi saada sopivasti kodin bakteereja suuhunsa jo heti alkuunsa.

Sain ystävältäni lainaan vanhan sairaalan sängyn vauvalle. Se on huisin kätevä ja säästää selkääni kaikenlaiselta kanniskelulta. Sänkyä voin työnnellä pitkin lattiaa ympäri kotia. Muutenkin pyrin hankkimaan mahdollisimman paljon kierrätettyjä ja käytettyjä asioita. Luin jostain, että jos vauvojen vaatteiden ja tarvikkeiden valmistus lopetettaisiin niin ihmiset pärjäisivät mainiosti niillä, joita maailmassa jo on. Niinpä. Monestako vinttikomerosta tai kellarista löytyy hyviä tarvikkeita, joita ihmiset hamstraavat huvikseen. Kierrätykseen vaan!

Vauvelimme lainasänky:

1263494816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e