Sain juuri tiedon, että blogini lähettelee joillekin ilmoituksia siitä, että on tullut uusi päivitys. Olen asiasta pahoillani, enkä tiedä mitä sille pitäisi tehdä, muuta kuin alkaa päivittelemään tätä hieman useammin kuin viimeaikoina.

Entinen Miss Eines (kuten työkaverini minua kutsui), on muuttunut ekoilevaksi luomu-kokiksi! Se vie hieman enemmän aikaa Pilttipurkin avaamisen sijaan, mutta on erittäin palkitsevaa. Prinsessamme kasvaa yläkäyrillä ja paisuu kuin äitinsä. Olemmekin ristineet hänet perheemme Pikku-Amatsoniksi.

Keittelen kasvikset, kanat, lihat ynnä muut eväät ja huristelen sauvasekottimella soseiksi. Ei ne kenellekään muulle tässä perheessä maistuisi, mutta vauva vetelee onnessaan kaikki napaansa. Kukkakaali on hänen herkkuaan, vaikka saa minut kananlihalle. Keiteltyäni koko kukkakaalin kerralla soseeksi, koko kämppämme haisee niin tuhdisti suolistokaasuilta, että heikompia hirvittää! Minä, joka rakastan kosmetiikkaa ja hyviä tuoksuja joudun nöyrtymään paskanhajulle, jotta tyttö saa vatsansa täyteen herkkua.

Eräänä päivänä isoveli saapui kotiin, pysähtyi eteiseen kuin seinään ja huusi: "Äiti MIKÄ täällä haisee?" Yritin selittää, ettei kyse ole nyt vessajutuista vaan kukkakaalista. Sitäpä olikin sitten päiväkodissa tarjottu, keitettynä tietenkin. Minimies ei ollut suostunut edes haarukalla mokomaan koskea. Tädit olivat pakottaneet maistamaan. Se sotii täysin omaa ideologiaani vastaan. Toista ei voi pakottaa syömään, jos iljettää. No hän sitten maistoi vedet silmissään ja uhan alla, jonka tuloksena oksensi koko vatsansa sisällön keskelle ruokapöytää toisten lasten riemuksi. Hoitaja selitti minulle, että kyse on varmasti vellovasta vatsataudista. Totesin siihen tiukkaan sävyyn, että jos he olisivat vaivautuneet lukemaan foniatrin lausunnon pojan syömisestä ja erittäin herkästä oksennusrefleksistä, ette ehkä olisi pakottaneet. Saivatpahan tätöset sitten siivottavaa kiitokseksi.

Murulla on loistava lausahdus pakottamisesta (jota hänkään ei kannata lastenkasvatuksessa). Mitä yhteistä on pinaattikeitolla ja anaaliseksillä? -Jos on pienenä pakotettu, niin ei aikuisenakaan maistu! Okei hieman härskiä, mutta periaate on oikea.